Norske fjell – en perfekt treningsarena

by admin

Norsk natur er unik, du finner ikke lignende omgivelser uansett hvor du befinner deg i verden. Dette er kanskje en av grunnene til at nordmenn er et så unikt folkeslag. Vi lar aldri været stoppe opp fra å sette ut i villmarken – både om sommeren og om vinteren finner du massevis av mennesker både på fjellet og i dalene.

Ski, slalåm, skøyter, jogging, orientering, uansett hvilken friluftsaktivitet man velger, er den norske naturen perfekt for å kose seg utendørs. Mange idrettsutøvere bruker derfor Norge som treningsarena – både under trening og som rekreasjon.

OL-mestere elsker Norge

Mange har hørt om den svenske OL-vinneren i seiling, Fredrik Lööf. Men visste du at han bruker den norske naturen som treningsplass for oppkjøringen til Americas Cup? Ja, forberedelsene til denne prestisjefulle regattaen er allerede i gang, og Fredrik er på plass ved Synnfjellet i Oppland for å komme seg i form. Både mentalt og fysisk. Det er nemlig noe magisk med den norske naturen. Den gir deg ro i sjelen, en harmoni man kun ellers finner på et tempel. Samtidig er det mye ulikt terreng OL-vinneren kan bruke til å trene opp kroppen for den røffe kampen om gullet til havs. Det er ikke overdrevet at de fleste mener han vil gjøre det bra i America’s Cup. Her i Norge trener han nemlig både armer og ben, samt balanse og utholdenhet daglig.

Sveriges største idrettssatsing

Fredrik Lööf er en del av det som kalles Sveriges største idrettssatsing – Artemis Racing. Med et budsjett på hele 1 milliard kroner og 14 velkjente seilere er dette trolig det beste laget i seiling noensinne. Med 12 OL-medaljer i seiling bak ryggen har Artemis Racing utrolig gode sjanser til å stikke av med førsteplassen i America’s Cup 2017, som finner sted i Bermuda.