Populære ekstremsporter

by admin

Er man glad i en solid dose adrenalin, finnes det utallige ekstremsporter man kan følge med på eller ta del av. Mange av disse er praktisert verden rundt, derfor er det enkelt å sette i gang når man endelig kommer seg ut døren. Superbike er dessverre ikke en av de omtalte sportene, men TV-apparatet vil uansett la deg følge med når et race er i gang.

Superbike – de aller raskeste

Dette er nemlig de raskeste motorsyklene som faktisk er i masseproduksjon, og når disse konkurrerer seg i mellom om hvem som er den absolutt råeste eller heftigste er det alltid spennende å følge med. Superbike kan gå i over to hundre kilometer i timen, derfor må førerne være ekstremt varsomme. Føreren Tom Sykes er en av de beste om har dukket opp de siste årene, og han vant sin første tittel i Superbike i 2013. Så langt i år ligger denne fantastiske Superbike-føreren an til en solid andreplass i WC, med flere topplasseringer blant merittene. Jonathan Rea er så langt klart i tet, og med noen sykkelproblemer blir det vanskelig for Sykes å være med i kjøret om gullplassen. Bare tiden vil gi svar på hvem årets vinner blir, etter at alle de 14 banene er kjørt og WC er over.

Hanggliding oppfyller drømmen om å fly

Mennesker har drømt om å fly i hundrevis av år, derfor er det ingen overraskelse at så mange har flokket seg rundt hangglidere. Disse motorløse flygeapparatene lar oss sveve rundt som fugler, og med tiden har flere ulike typer hangglidere oppstått. Nå konkurreres det i denne ekstremsporten, og utøveren med høyest rangering er australieren Jonny Durand, som i fjor tok to verdensrekorder. Det årlige verdensmesterskapet i hanggliding tiltrekker seg horder av tilskuere, derfor er det stor sannsynlighet for at ekstremsportens utvikling kun vil gå raskere og raskere.

For de ekstra spreke: Fjellklatring

Blant de vanskeligste og med utfordrende ekstremsporten finner man fjellklatring, Alpinister kan klatre i ukevis før de når toppen av et utvalgt fjell, derfor er det noe vanskeligere å holde konkurranser i fjellklatring. Verdensmesterskapet i fjellklatring arrangeres derfor annenhvert år, og foregår på innendørs baner der det konkurreres i ulike grener. Adam Ondra er den beste utøveren for tiden – den 22 år gamle tsjekkeren er den første til å stikke av med gullmedaljer i både buldring og lead under samme mesterskap.