Weekendtur i fjellet

by admin

Det er uendelig mange flotte muligheter for fjellturer i Norge. De aller fleste bor i nærheten av velkjente turområder, eller en kort reise fra fjellheimen. Det blir stadig mer populært å legge weekendturen til fjellet fremfor å reise på storbyferie, og da er det viktig å vite hva som trengs for en aktiv weekendferie i ulendt terreng.

fjell

Man må tenke litt annerledes når man pakker for en weekendtur i fjellet fremfor i byen. Noe av det første man må huske er at man bør pakke i en god sekk fremfor en koffert. Dersom man går fra hytte til hytte i fjellheimen nytter det ikke å drasse med seg en trillekoffert. Dette gjelder også dersom man har med seg telt. Sekken må passe i størrelsen til den turen man skal ta, og samtidig være behagelig å bære på ryggen. Det er også viktig å vite hvor tungt man selv klarer å bære.

Det er også viktig å tenke på hva man putter i sekken og hva man har på seg. Skikkelige turklær er et krav til en lang fjelltur. Da kan det være smart å ha med godt undertøy, gjerne av ull, og tykke klær til kulden på toppen av fjellet. Det er også viktig med fjellsko og vanntette ytterklær. Man kan finne turklær i de aller fleste sportsbutikker. Dersom man er noe større i størrelsen, kan det være lurt å handle i en nettbutikk som selger turklær og ytterklær i store størrelser slik at man får et antrekk som er komfortabelt og passelig.

Tureksperter gir gode tips om hva man bør pakke i sekken når man er på tur i fjellet. De anbefaler å forberede seg på situasjoner hvor ting kan gå galt, og ta med det som er nødvendig for å fikse det. Da bør man blant annet pakke med seg førstehjelpsutstyr, toalettpapir, vannflaske, kniv, kart og kompass, hodelykt, reparasjonssett, plastposer og kokeapparat for å få den beste opplevelsen på tur i fjellet.